Kako odgajamo svoju djecu i koje vrijednosti im prenosimo?
Naša djeca ne trebaju samo znanja i vještine – ona trebaju vrijednosti koje će ih voditi kroz život i pomagati im da donose dobre odluke i grade bolji svijet za sebe i druge.
Sreća, zdravlje, poštovanje, solidarnost, mir, samo su neke od vrijednosti koje trebamo prenijeti generacijama koje dolaze.

Kampanja „Živimo vrijednosti“ realizuje se u okviru projekta „Obrazovanje za pravično društvo“. Provodi se u 18 zajednica širom Bosne i Hercegovine tokom tri godine, okuplja preko 300 nastavnika i nastavnica, direktora/ica i stručnih saradnika/ca, kao i mnogobrojne stručnjake i stručnjakinje iz obrazovanja, medija, IKT i drugih oblasti, gradeći snažnu mrežu za podršku u izgradnji kvalitetnog i pravičnog odgoja i obrazovanja.

Osnovni cilj projekta je da zajednički utičemo na promjene u obrazovnom sistemu, kako bi on reflektovao viziju društva utemeljenog na principima društvene pravde i jednakopravnosti, društva koje promoviše mir i pomirenje, i ohrabruje svu djecu da sanjaju, imaju viziju i izgrađuju svoju budućnost.

Projekat „Obrazovanje za pravično društvo“ finansiraju USAID i FOD BiH, a implementira ga Centar za obrazovne inicijative Step by Step u partnerstvu sa organizacijom za socijalna istraživanja proMENTE.